Mesto Žilina plánuje vybudovať v mestskej časti Rosinky nový most aj lávku pre peších


Foto: Mesto Žilina plánuje vybudovať v mestskej časti Rosinky nový most aj lávku pre peších
Galéria: 5 fotiek

Starý poškodený most slúžiaci na prejazd osobných vozidiel v mestskej časti Rosinky by mal nahradiť nový. Rovnako aj oceľovú lávku určenú pre chodcov. Mesto Žilina podalo ešte v marci tohto roka návrh na vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby mosta a lávky ponad potok Trnovka.

Projekt počíta s úpravou vodného toku a výstavbou úplne nového mosta na ulici Hanušákova. Navrhovaná šírka vozovky je 3,5 metra, dĺžka mostného objektu 5,6 metra. V súčasnosti týmto miestom prechádza len minimálny počet vozidiel, pôvodná cesta je totiž poškodená, prepadnutá a jej šírka neumožňuje bezpečný prejazd širším autám.

Pôvodná lávka pre peších je od tohto miesta vzdialená necelých 60 metrov. V rámci jej výmeny je navrhovaná úprava koryta a vybudovanie oporných múrikov, na ktoré bude umiestnená. Nová oceľová lávka pre peších má mať dĺžku 6 metrov a šírku necelých 1,8 metra.

Stavebný úrad obce Porúbka oznámil začatie územného konania. Po vydaní územného rozhodnutia nasleduje proces vydania stavebného povolenia a až následne môže mesto Žilina hľadať zhotoviteľa.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu