V uplynulom týždni chytili policajti 73 opitých vodičov, najzávažnejšie prípady zaznamenali na Orave


Foto: V uplynulom týždni chytili policajti 73 opitých vodičov, najzávažnejšie prípady zaznamenali na Orave

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji neustálu pozornosť. V 21. týždni tohto roka zaevidovali hliadky na cestách v kraji až 73 podgurážených vodičov.

Z celkového počtu nafúkalo pätnásť osôb nad 1 promile, u ďalších 23 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov s výsledkom do 1 promile. Piati vodiči spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody.

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti,  až u 30 z nich bola dychová skúška pozitívna. Najviac závažné prípady zaznamenali policajti v okrese Námestovo.

V piatok 22. mája v popoludňajších hodinách zastavila policajná hliadka v obci Lomná na Orave vodiča skútra bez evidenčného čísla. U 26 ročného motocyklistu vykonali policajti dychovú skúšku s výsledkom 1,34 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,79 promile.


V sobotu 23. mája v nočných hodinách zastavila policajná hliadka v obci Bobrov vodiča poľského Fiatu. Vozidlo nemalo rozsvietené stretávacie svetlá. Pri kontrole sa 34 ročný vodič dobrovoľne podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,05 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,19 promile.

V nedeľu 24. mája po polnoci zastavila policajná hliadka v obci Krušetnica vodiča vozidla Škoda Superb. Na mieste sa 33 ročný vodič podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,03 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,15 promile. Policajti zistili, že muž viedol auto v čase, keď mal právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá.

Vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina