Vláda od stredy opäť uvoľní opatrenia, osem krajín bude možné navštíviť na 2 dni


Foto: Vláda od stredy opäť uvoľní opatrenia, osem krajín bude možné navštíviť na 2 dni Foto: ilustračné

Ústredný krízový štáb Slovenskej republiky dnes rozhodol o tom, že od stredy 27. mája 2020 opäť dôjde k uvoľneniu niektorých protipandemických opatrení. Na tlačovej besede predstavil zmeny premiér Igor Matovič. 

Vnútorné prevádzky budú môcť byť otvorené s koncentráciou maximálne 1 zákazník na 15 metrov štvorcový, prevádzky verejného stravovania môžu otvoriť zákazníkom aj po 22 hodine, avšak len pre uzatvorenú spoločnosť.

Prevádzkovateľ zároveň musí viesť evidenciu účastníkov po dobu 30 dní od konania akcie, ktorú v prípade potreby poskytne hygienikom. V nedeľu sa otvoria aj kiná, divadlá, povolí prevádzka taxislužieb či autoškôl.

Okrem piatich susedných štátov bude možné na 48 hodín bez nutnosti následnej karantény vycestovať do Nemecka, Slovinska a Chorvátska.


 

Zdroj: OĽANO


Od budúcej stredy budú otvorené všetky vnútorné športoviská a bude možné v nich športovať aj bez rúška, podmienkou bude presná evidencia cvičiacich aj cvičiteľov po dobu 30 dní pre možnosť spätného vypátrania kontaktov.

Po každom cvičiteľovi bude nutné dezinfikovať vybavenie a interiér, majitelia si budú môcť vybrať, či využijú obmedzenie kapacity na 1 človek / meter štvorcový alebo dodržiavanie dvojmetrových odstupov. 

Sledujte tlačovú besedu



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu