AKTUÁLNE: Odborníci dnes rozhodnú o prípadnom otvorení fitness centier


Foto: AKTUÁLNE: Odborníci dnes rozhodnú o prípadnom otvorení fitness centier Foto: ilustračné - pixabay

Po dnešnom krátkom a pokojnom štrajku, ktorý skončil v Bratislave okolo 9:30 hodiny ráno a namiesto zablokovania dopravy ju len spomalil, prijal zástupcov prevádzkovateľov fitness centier na Úrade vlády Slovenskej republiky premiér Igor Matovič. Po diskusii spoločne vystúpili na brífingu.

Finálny verdikt o prípadnom otvorení vydá až konzílium odborníkov, ktoré stále rokuje: „Rozhodnutia konzília odborníkov, na základe ktorých postupne uvoľňujeme opatrenia, nie sú z roztopaše a nikto nechce ubližovať zariadeniam, v ktorých sa prevádzkuje šport vo vnútorných priestoroch,“ doplnil Matovič.

Predseda Únie fitness centier Slovenska Pavel Kiseľ zdôraznil apolitickosť dnešného štrajku po tom, ako si jedna z opozičných strán privlastnila podporu.

Na stretnutí a následnom tlačovom brífingu sa zúčastnil aj známy žilinský kulturista a majiteľ siete fitness centier Andrej Mozoláni, ktorý minulý týždeň kritizoval predĺženie zákazu otvorenia posilňovní:

„Z našej strany bolo predostrené to, ako fitnescentrá fungujú v štandardnom režime. V technickom duchu sme sa snažili premiérovi ukázať možnosti, ako by sa čo najskôr mohli naše fitness kluby otvoriť. Bol to veľmi konštruktívny dialóg a my sme akceptovali požiadavky z ich strany,“ doplnil Andrej Mozoláni s tým, že verí, že fitness centrá budú môcť čo najskôr otvoriť. 


Epidemiológovia by mali rozhodnúť dnes a informovať verejnosť približne okolo 15-tej hodiny. Ak by odborníci dospeli k tomu, že fitness centrá sa otvoria skôr ako pôvodne plánovaného 3. júna, posilňovne by mohli byť otvorené už od stredy.

V Českej republike povolili otvorenie fitness centier už na konci apríla, kapacitu stanovili na 1 osobu / 10 metrov štvorcových. Medzi jednotlivými osobami musia byť rozostupy, vstup je možný len s prekrytím tváre a klienti nesmú využívať šatne ani sprchy.

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu