FOTO: Minister vnútra odovzdal v Žiline dobrovoľným hasičským zborom desať nových vozidiel


FOTO: Minister vnútra odovzdal v Žiline dobrovoľným hasičským zborom desať nových vozidiel
Galéria: 19 fotiek

V piatok 22. mája 2020 zavítal do Žiliny minister vnútra Roman Mikulec, ktorý v rámci svojho dňa v teréne navštívil Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru. Ministra privítali krajský riaditeľ Jaroslav Kapusniak spolu s okresným riaditeľom Milanom Konárikom, tí mu zároveň predstavili priestory hasičskej stanice a techniku.

Minister sa počas svojej návštevy stretol s vedúcimi oddelení operačného riadenia a integrovaných záchranných zložiek, operatívno-technického a prevádzkovo-technického oddelenia, s ktorými hovoril o súčasnej situácii. Prehliadku zariadení HaZZ ukončil v priestoroch Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, kde ho privítal veliteľ brigády Ivan Lupták.

Po predstavení činnosti zariadenia a ukážke hasičskej techniky, ktorou brigáda disponuje, sa delegácia presunula do areálu záchrannej brigády. Tam už čakali členovia dobrovoľných hasičských zborov z desiatich obcí v Žilinskom kraji spoločne so starostami. Po krátkom príhovore pristúpil minister k odovzdaniu desiatich nových hasičských vozidiel Iveco Daily.

Nové vozidlá si prevzali zástupcovia obcí Horný Hričov, Predmier, Vysoká nad Kysucou - Horný Kelčov, Krivá, Klin, Brezovica, Rudinská, Hybe, Východná a Sklabiňa. Nová technika bude určená na ochranu životov, zdravia a majetku obyvateľov v jednotlivých obciach.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu