Pod zrúteným humnom v Tepličke nad Váhom nenašli žiadne osoby, hasiči objekt búrali do neskorej noci


Foto: Pod zrúteným humnom v Tepličke nad Váhom nenašli žiadne osoby, hasiči objekt búrali do neskorej noci Foto: Zb HaZZ v Žiline

V stredu 20. mája v podvečerných hodinách zasahovali žilinskí hasiči v obci Teplička nad Váhom, kde došlo k zrúteniu časti dreveného humna a narušeniu jeho statiky. Podľa prvotných informácií sa v objekte a jeho okolí zvykli hrávať deti a prespávať osoby bez domova.

Polícia oblasť uzavrela a začalo sa prehľadávanie zrútenej časti humna. Na miesto bol privolaný policajný kynológ, ktorý so psom vykonával prieskum. 

„Vzhľadom na stav a okolie objektu si zasahujúci hasiči museli vytvoriť prístupové cesty za použitia motorových píl a ťažkej techniky. Po prepátraní a potvrdení od kynológov Policajného zboru, že sa v objekte nik nenachádza, sa začalo z rozoberaním - búraním konštrukcie,“ informuje Záchranná brigáda HaZZ v Žiline.

Nakoľko hrozilo ďalšie zrútenie humna na susediaci dom, prípadne ohrozenie verejnosti pre ľahký prístup k objektu, rozhodlo sa o zbúraní. Hasiči svoj zásah ukončili v neskorých nočných hodinách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Zb HaZZ v Žiline