Nevhodne opravený úsek cesty s kanalizačným poklopom na sídlisku Solinky začali po týždni prerábať


Foto: Nevhodne opravený úsek cesty s kanalizačným poklopom na sídlisku Solinky začali po týždni prerábať

Na území mesta Žilina prebieha od začiatku mája oprava vozoviek po zimnom období. Samospráva si služby objednala u externej spoločnosti Žilinské komunikácie a.s., ktorej podľa zverejnenej objednávky zaplatí 40 660 eur s DPH.

„Objednávka sa týka vyspravovania vozoviek asfaltobetónovou zmesou v rámci I. poradia dôležitosti miestnych komunikácií, ktoré predstavujú významné komunikácie z hľadiska smerovania a intenzity dopravy a vedenia trás MHD,“ informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Na niektoré už opravené úseky v centre mesta sa však zo strany obyvateľov a motoristov vzniesla vlna kritiky pod našim príspevkom na Facebooku. Dôvodom je úroveň kvality, ktorú nepovažujú za dostatočnú. Jedným z týchto úsekov bola aj križovatka ulíc Osiková a Centrálna na sídlisku Solinky.

Opravená časť vozovky na sídlisku Solinky po prvom daždi

Po ukončení prác zostal kanalizačný poklop prepadnutý výrazne pod úroveň vozovky. Takúto opravu považovali mnohí za nevhodnú. Približne týždeň od realizácie sa na mieste opäť objavili pracovníci, ktorí predmetnú časť sfrézovali a upadnuté miesto vyrovnali.


Žilinská samospráva akceptuje len opravy v požadovanej kvalite

Po ukončení opráv vozoviek na území mesta bude vykonávaná kontrola. Žilinská radnica potvrdila, že miesto, ktoré nesplní technické požiadavky a štandardy, nebude prevzaté. Zhotoviteľ tak bude nútený odstrániť prípadné vady, či zrealizovať opätovnú opravu.

„Vizuálne môžeme zhodnotiť nedodržanú rovinatosť komunikácie. Samozrejme všetky nedostatky a vysvetlenia zo strany externého dodávateľa budú predmetom osobného preberacieho konania, kde to bude podrobne vyhodnotené a bude prijatá náprava v prípade potreby,“ potvrdil hovorca mesta.

Celý zoznam ulíc, na ktorých budú realizované opravy, nájdete v našom článku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu