Vo zverejnenej kočnerovej Threeme je aj konverzácia s kandidátom na primátora Žiliny


Foto: Vo zverejnenej kočnerovej Threeme je aj konverzácia s kandidátom na primátora Žiliny Foto: ilustračné

Sudca Krajského súdu v Bratislave Peter Šamko zverejnil na webe Právne listy znenie správ z aplikácie Threema Mariana Kočnera, tie patria medzi hlavné dôkazy v súdnom pojednávaní vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Publikovanie kompletného materiálu odôvodnil verejným záujmom:

„V neverejnom prípravnom konaní by nemali dôkazy unikať zo spisu. Ak sa tak už stalo a došlo k selektívnemu zverejneniu časti Threemy zo strany vybraných médií a to s odôvodnením, že to vo verejnom záujme, potom je vo verejnom záujme aj zverejnenie kompletného obsahu Threemy, aby sa každý, koho zaujíma, mohol oboznámiť s jej obsahom.“ 

Neprehľadný súbor so správami roztriedili dobrovoľníci z projektu blbec.online do prehľadnej formy jednotlivých konverácií. Z nich vyplýva, že vyšetrovatelia stotožnili osobu s prezývkou “como” ako Štefana Comoreka, kandidáta na primátora Žiliny z roku 2014. K identifikácii pomohla aj predposledná správa  zo strany žilinského podnikateľa, kde sa priamo podpísal.

Oproti ostatným vláknám je konverzácia medzi Kočnerom a Comorekom relatívne krátka, správy naznačujú, že si dohadovali stretnutie. Mafián sa Comoreka pýtal aj to, či neskúsi „ešte jeden pokus na pani znalkyňu“. V konverzácii si obaja vykajú.


Kočner sa pýtal aj to, čo robí podnikateľ v Senegale, na čo mu odpisuje, že eurofondy. Podľa webového sídla  Konzulátu Senegalskej republiky na Slovensku pôsobí v jeho vedení ako vicekonzul práve Ing. Štefan Comorek.

Posledná správa v zverejnenom vlákne je od Comoreka, v ňom označil odborné posúdenie hanlivým výrazom a dodal: „Skusim zistit ,ze by sme spravili posudok na pravost podpisu“.  Celú zverejnenú Threemu I. vrátane konverzácie nájdete na https://brucho.blbec.online/detail/ZRVAJZY9 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu