Zrakovú pyramídu v Súľove demontujú, k jej predčasnému koncu prispeli aj neporiadni turisti


Foto: Zrakovú pyramídu v Súľove demontujú, k jej predčasnému koncu prispeli aj neporiadni turisti Foto: Instagram @_patricia_tr

Obec Súľov-Hradná je mnohým turistom veľmi dobre známa. Okrem samotných Súľovských skál sa za posledné roky stala veľkým lákadlom práve zraková pyramída postavená nad obcou. Tá ponúkla návštevníkom v každom ročnom období nádherný výhľad na krásy prírody a okolité vrchy.

Drevená pyramída bola na lúke postavená pred piatimi rokmi ako dočasná inštalácia. Vyhľadávanou sa stala krátko po tom, ako z nej boli zverejnené prvé fotografie. Turistickú atrakciu mali pôvodne demontovať až na jeseň, pre problémy s turistami však obec rozhodla o ukončení prevádzky ešte pred letnou sezónou.


„O demontovaní zrakovej pyramídy rozhodli poslanci obecného zastupiteľstva. Dôvodom sú problémy, ktoré sme v súvislosti s prevádzkou pyramídy zaznamenali v obci,“ potvrdil Jaroslav Bušfy, starosta obce Súľov - Hradná.


Obec takto reagovala na narastajúci počet problémov s neporiadnymi turistami a obťažovaním miestnych obyvateľov. Podľa starostu išlo najmä o komplikácie s parkovaním áut v obci, neporiadok a arogantné správanie.

Zrakovú pyramídu autori začali demontovať už v uplynulých dňoch. V obľúbenom diele, ktoré obdivovali ľudia z celého Slovenska, si tak už viac fotografiu neurobíte.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu