Žilinskí poslanci neodobrili šetrenie na investíciach pre psíčkarov a do obnovy bytového fondu


Foto: Žilinskí poslanci neodobrili šetrenie na investíciach pre psíčkarov a do obnovy bytového fondu Foto: ilustračné

Na dnešnom 13. zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktoré pre koronakrízu prebieha v priestoroch Mestského úradu Žilina, poslanci zobrali na vedomie informatívnu správu o predpokladanom finančnom dopade núdzového stavu COVID-19 na rozpočet mesta Žilina. Materiál zároveň obsahoval návrh na rušenie časti uznesení, ktoré tento rok zaťažia mestský rozpočet.

Uznesenie, ktoré chcelo zrušiť vyčlenenie rezervy na obnovu bytových domov vo vlastníctve mesta a alokovanie vybraných daní za psa na budovanie infraštruktúry pre psíčkarov, poslanci už neschválili. Za rok 2020 vyrubilo mesto 3 913 daňovníkom výmer v celkovej výške 67 194,78 eur.

Mesto nateraz počíta s vývojom v troch variantoch, zníženie príjmov predokladá na úrovni 5,7 mil. eur v prípade trvania koronakrízy len do druhého kvartálu, v treťom by to už bolo 10,8 mil. eur a v poslednom kvartáli by predstavoval dopad pandémie úroveň 17,3 miliónov eur.

Najvýraznejší podiel na výpadku príjmov mestského rozpočtu budú mať znížený výber daní z príjmov fyzickej osoby, výpadok príjmov DPMŽ či nižšie dane z nehnuteľností.

Zdroj: zilina.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu