Lekár obvinený v prípade nehody pri Strečne podal sťažnosť proti rozhodnutiu o väzobnom stíhaní


Foto: Lekár obvinený v prípade nehody pri Strečne podal sťažnosť proti rozhodnutiu o väzobnom stíhaní

V utorok 28. apríla podvečer došlo na ceste prvej triedy pri obci Strečno k vážnej dopravnej nehode. Vodič na aute značky Škoda Superb s evidenčnými číslami okresu Kysucké Nové Mesto narazil do chodca. Po zrážke však nezastavil ale pokračoval v jazde ďalej.

Na trase Žilina - Krpeľany ohrozoval aj iných účastníkov cestnej premávky a podľa polície spôsobil ďalšie dve dopravné nehody. Unikajúceho 55-ročného vodiča zastavila policajná hliadka až na konci diaľnice D1 pri obci Krpeľany (okres Martin).

Podľa našich informácií z prostredia polície ide o skúseného lekára z Kysúc, ktorý pracuje v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. 


Vodič čelí obvineniu z usmrtenia a neposkytnutia pomoci

„Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,93 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,94 promile. Vyšetrovateľ už obvinil 55-ročného muža, vodiča Škody Superb, ktorý v katastri obce Strečno narazil do 60-ročného chodca, ktorý prechádzal cez cestu. Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ informovala polícia.

Pri ďalších dvoch nehodách si unikajúci šofér taktiež nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody a pokračoval v jazde. V týchto prípadoch našťastie nedošlo k zraneniu ostatných účastníkov.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Okresný súd v Žiline dnes 1. mája rozhodol o väzobnom stíhaní obvineného, ten však podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd.

Galéria: 3 fotky


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu