Dopravný podnik posilňuje pre nárast čiernych pasažierov kontroly cestovných lístkov v MHD


Foto: Dopravný podnik posilňuje pre nárast čiernych pasažierov kontroly cestovných lístkov v MHD Foto: ilustračné

Dopravný podnik mesta Žiliny informuje, že od dnešného dňa (30.4.2020) pristúpil k opatreniu vo forme zvýšeného počtu revíznych kontrol cestovných dokladov vo vozidlách. Ide o reakciu na narastajúci počet prípadov, kedy cestujúci zneužívajú aktuálnu situáciu a prepravujú sa bez platných lístkov.

Pracovníci revíznej kontroly majú možnosť skontrolovať platnosť cestovných dokladov s nástupom do vozidla aj mimo zastávky mestskej hromadnej dopravy. 

„Napriek zníženému dopytu po službách MHD sme sa od prvých dní snažili aplikovať všetky bezpečnostné opatrenia, pretože zdravie a bezpečnosť našich cestujúcich sú pre nás prioritou. Správali sme sa férovo. A preto o férový prístup žiadame aj Vás, cestujúcich,“ uvádza DPMŽ.


Cestovanie žilinskou MHD počas mimoriadnej situácie sa stále riadi aktuálne platnou tarifou

Okrem výnimiek definovaných v tarife Dopravného podniku mesta Žiliny je pre všetkých cestujúcich preprava spoplatnená a na cestujúcich bez platného cestovného lístka sa vzťahuje sankčná úhrada.

Prijaté opatrenie má nielen znížiť vzniknutý negatívny ekonomický dopad na mestskú hromadnú dopravu v Žiline, ale zároveň aj preferovať zodpovedný a korektný prístup voči platiacim cestujúcim.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ