Koronakríza neodrádza zlodejov ani v Žiline, odcudzili kozmetiku, motocykel aj záhradné kreslo


Foto: Koronakríza neodrádza zlodejov ani v Žiline, odcudzili kozmetiku, motocykel aj záhradné kreslo

Ani mimoriadna situácia pre epidémiu a fakt, že väčšina ľudí zostáva doma, neodrádza zlodejov a kriminálnikov od pokusov obohatiť sa na úkor druhých. V tomto mesiaci nás čitatelia informovali o viacerých činoch, pri ktorých neznáme osoby kradli.

Ešte v polovici apríla, kedy dve ženy vo veku približne 30-40 rokov vošli do drogérie, následne sa pohybovali po predajni a po určitom čase si vybrali pleťovú vodu. Za tú pri pokladni zaplatili, počas odchodu ale začali EAS brány signalizovať neuhradený tovar.

V reakcii na to sa dvojica žien rozutekala, pričom obsluha ich už nestihla zastaviť. Na kamerovom zázname, ktorý má k dispozícii polícia, zistili pracovníčky drogérie, že dve zlodejky odcudzili tovar v hodnote viac ako 300 eur.

Ďalší prípad sa stal pred niekoľkými dňami v Lietavskej Svinnej, z pivnice rodinného domu tu nadránom neznámy muž ukradol motorku zelenej farby. Jej majiteľom bola mladá ovdovená žena, zároveň bolo zverejnené aj video, ktoré zachytáva páchateľov krádeže. 


Obyvatelia niektorých obcí zaznamenali v posledných týždňoch pohyb neznámych osôb po uliciach. V doteraz známych prípadoch išlo o jedného alebo dvoch mužov s kapucňami a šatkami či rúškami prekrývajúcimi väčšinu tváre. Títo si mali fotografovať dvory a rodinné domy.

V obci Hôrky evidujú krádež v záhrade rodinného domu, kde neznámy páchateľ odcudzil záhradné hojdacie kreslo. Muž bol strednej postavy a mal oblečenú tmavú bundu značky Nike s kapucňou a obuté tenisky značky Adidas.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu