Križovatku ulice Obvodová s výjazdom predajne TESCO rozšíria, pribudnú aj semafory


Foto: Križovatku ulice Obvodová s výjazdom predajne TESCO rozšíria, pribudnú aj semafory

Vodičov jazdiacich po ulici Obvodová v Žiline čakajú dopravné obmedzenia. Na križovatke s výjazdom predajne TESCO budú už čoskoro prebiehať stavebné úpravy. Mesto Žilina informovalo o vydaní stavebného povolenia pre spoločnosť ISTROFINAL BD Rudiny II, s.r.o., ktorá plánuje križovatku rozšíriť.

Projekt zahŕňa stavebné úpravy miestnych komunikácií na pozemkoch vo vlastníctve mesta Žilina aj spoločnosti ISTROFINAL. Počíta sa s rozšírením jednotlivých jazdných pruhov, predĺžením odbočovacích pruhov a vybudovaním svetelnej signalizácie. 

„Zo stavebného hľadiska bude rozšírenie ulice Obvodová realizované na ľavej strane (jednostranné rozšírenie). Jednotlivé jazdné pruhy sú navrhnuté s výslednou šírkou 3,0 m a s obojstranným odvodňovacím prúžkom. Celková dĺžka úpravy je 98,82 m,“ uvádza sa v oznámení.


Na účelovej komunikácii „TESCO“ dôjde k predĺženiu odbočovacích pruhov vpravo aj vľavo. Navrhnutá šírka novej cesty je 2,75 metra, celková dĺžka úpravy predstavuje 88,66 metra. V rámci stavebných úprav križovatky sa počíta aj s prekládkou trolejového vedenia.

„Takto stavebno-technicky upravená styková križovatka bude doplnená cestnou svetelnou signalizáciou s dynamickými prvkami riadenia. Doprava na križovatke bude riadená radičom CDS, ktorý bude možné integrovať do jestvujúceho systému aktívnej preferencie MHD v Žiline.“

V rámci budovania svetelnej signalizácie zriadia na križovatke aj kamerový dohľad, ktorý sa spoločne s radičom CDS napojí na centrálne riadiace centrum DPMŽ. Priechody pre chodcov osvetlia svietidlá s technológiou LED.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu