Mesto Žilina začne s doručovaním daňových výmerov, neprevzatím nezaniká povinnosť platiť


Foto: Mesto Žilina začne s doručovaním daňových výmerov, neprevzatím nezaniká povinnosť platiť Foto: ilustračné

V máji začne v Žiline doručovanie rozhodnutí o vyrúbení miestnych daní a poplatku za odpad. Nárast sadzby miestnych daní aj poplatku schválili v závere uplynulého roka poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline. Rozhodnutia budú doručovať zamestnanci úradu až domov, samospráva odporúča, aby si ich Žilinčania prevzali osobne.

Doručovatelia budú mať pre aktuálnu koronakrízu ochranné pomôcky, pri prevzatí zásielky je vhodné prekryť si tvár rúškom a využiť pri podpise prevzatia vlastné pero. V hlavnom meste Bratislava pristúpili k rozosielaniu daňových výmerov obyčajnou poštou bez nutnosti stretnutia s doručovateľom. 


Neprevzatím nezaniká povinnosť platiť

Ak si v Žiline niekto neprevezme zásielku, mesto pristúpi k jej poslaniu poštou. Neprevzatím zásielky nezanikajú povinnosti zaplatiť dane a poplatok za odpad, a aj v prípade, že si ju osoba neprevezme ani počas úložnej doby, bude považovaná za doručenú z právneho hľadiska.

„Radnica zároveň vyzýva občanov, aby pri úhradách v maximálnej možnej miere využívali bezhotovostnú formu platenia, prevodom na účet mesta, ktorý je uvedený v rozhodnutí spolu s QR kódom. Platba v pokladnici mestského úradu alebo na pošte sa z hygienických dôvodov v tomto čase neodporúča,“ informuje hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Mestský úrad v Žiline v súvislosti s prijatými preventívnymi opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu pracuje v obmedzenom režime. Úradné hodiny pre verejnosť sú zrušené, v pracovné dni od 8.00 do 11.00 hodiny sú v sídle úradu na Námestí obetí komunizmu 1 k dispozícii len služby podateľne a pokladnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu