Požiar skládky odpadov pri Rajci zamestnal hasičov na celý víkend, zasahovali štyrikrát


Foto: Požiar skládky odpadov pri Rajci zamestnal hasičov na celý víkend, zasahovali štyrikrát Foto: Patrik Pekara

V sobotu 25. apríla popoludní došlo k požiaru na skládke odpadov pri meste Rajec. K udalosti, ktorú potvrdilo v čase o 12:51 hod. Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline, boli vyslaní najskôr profesionálni hasiči z Rajca.

Na pomoc s hasením rozsiahleho požiaru im následne prišli aj hasiči z hasičskej stanice v Žiline, Záchranná brigáda HaZZ v Žiline a dobrovoľné hasičské zbory z okolitých obcí.

Po niekoľkých hodinách sa podarilo ohniská uhasiť a zásah ukončiť. Vo večerných hodinách sa však príslušníci na miesto opäť vrátili. Približne dve hodiny pred polnocou bolo hlásené opätovné rozhorenie skládky odpadov.


Druhý zásah prebiehal do neskorých nočných hodín a podieľali sa na ňom profesionálni aj dobrovoľní hasiči. Na nasledujúci deň ráno pokračovali vo vyhľadávaní a hasení skrytých ohnísk. Pri prácach bolo potrebné využiť aj bager a dôkladne zahasiť všetky rizikové miesta.

V nedeľu 26. apríla vo večerných hodinách prijalo Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ďalšie hlásenie o požiari zo skládky odpadov. Aj ďalší deň tak vykonávali príslušníci a dobrovoľníci hasiace práce až do neskorých nočných hodín.

Na zásahoch sa podieľali profesionálni hasiči z miest Rajec a Žilina, Záchranná brigáda HaZZ v Žiline, DHZ Šuja, DHZ Fačkov, DHZ Rajecká Lesná, DHZ Poluvsie, DHZ Zbyňov, DHZ Ďurčiná a DHZ Jasenové.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu