V Malej Fatre došlo v nedeľu k dvom úrazom, zraneným pomáhali horskí záchranári


Foto: V Malej Fatre došlo v nedeľu k dvom úrazom, zraneným pomáhali horskí záchranári Foto: ilustračné

V nedeľu 26. apríla zasahovali záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) v Malej Fatre pri dvoch prípadoch. V popoludňajších hodinách boli požiadaní o pomoc pre 53-ročnú turistku, ktorá si spôsobila úraz dolnej končatiny na červenom turistickom značenom chodníku nad Starhradom.

„Po príchode záchranárov HZS bola turistke končatina ošetrená a zafixovaná. Za pomoci rakúskeho vozíka transportovali záchranári pacientku ku terénnemu vozidlu HZS na príjazdovej ceste. Po prevoze do Varína ju odovzdali privolanej posádke RZP,“ informujú horskí záchranári na svojom webe.

Druhý zásah záchranárov horskej záchrannej služby z Malej Fatry si vyžiadal popoludní aj úraz 40-ročnej slovenskej turistky v oblasti Vyhnanej. Počas zostupu na túre si podvrtnutím spôsobila úraz dolnej končatiny.

„Po ošetrení a zafixovaní končatiny bola odnesená za pomoci nosidiel UT 2000 ku terénnemu vozidlu horskej záchrannej služby a transportovaná k domu HZS v Štefanovej. Tu ju prebrala na ďalšie ošetrenie posádka RZP,“ spresňuje horská záchranná služba.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu