Policajti chytili 28-ročného vykrádača - obvinili ho z 13 skutkov majetkovej trestnej činnosti


Foto: Policajti chytili 28-ročného vykrádača - obvinili ho z 13 skutkov majetkovej trestnej činnosti
Galéria: 10 fotiek

Žilinským policajtom sa spolu s kolegami z Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a mestskými policajtmi zo Žiliny podarilo vo štvrtok 19. februára zadržať podozrivého z majetkovej trestnej činnosti. Akcia prebehla krátko po druhej hodine ráno, kedy na operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline oznámili mestskí policajti vlámanie do obchodu v Žiline.

Spoločnými silami policajti vypátrali 28 ročného muža

Po oznámení boli na miesto vyslané ihneď všetky dostupné policajné hliadky. Tie spolu s kolegami z mestskej polície zabezpečili objekt a prehľadávali predajňu. Aj za pomoci policajného psa bol vypátraný 28 ročný muž, ktorému policajti obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar za účelom vykonania všetkých potrebných úkonov. Následne poverený príslušník Policajného zboru obvinil 28 ročného Martina (zo Žiliny) z prečinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

Obvinený muž sa v stredu 18. februára pred polnocou vlámal do predajne v Žiline. Poškodil vstupné dvere, vošiel dnu a z registračnej pokladne odcudzil finančnú hotovosť vo výške 300.-€. Uvedeným konaním vznikla celková škoda vo výške 900.-€.

Obvinenie z majetkovej trestnej činnosti v 13 skutkoch

Žilinskí policajti (kriminalisti spoločne s policajtmi z Obvodných oddelení Policajného zboru Žilina - východ a Žilina - západ) počas vyšetrovania odhalili, že obvinený muž je podozrivý aj z ďalšej trestnej činnosti na území mesta Žilina. Z uvedeného dôvodu bol 28 ročný Martin obvinený z majetkovej trestnej činnosti v 13 skutkoch, ku ktorým došlo v priebehu predchádzajúcich troch mesiacov. Celková spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 13.000.-€.

Poverený príslušník Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený muž je stíhaný väzobne. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky. 

zdroj: KR PZ




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu