Po náraze osobného auta do stĺpa vyhasol život 19-ročnej ženy, vodič nafúkal nad jedno promile


Foto: Po náraze osobného auta do stĺpa vyhasol život 19-ročnej ženy, vodič nafúkal nad jedno promile Foto: KR PZ Žilina

V noci z utorka 21. apríla na dnes došlo na ceste prvej triedy v obci Babín (okres Námestovo) k tragickej dopravnej nehode. Po náraze osobného vozidla do elektrického stĺpa zomrela jedna osoba, dve ďalšie sa zranili vážne a jedna ľahko.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 21-ročný vodič (z okresu Námestovo) viedol osobné motorové vozidlo BMW cez obec Babín na obec Vasiľov. V miernej ľavotočivej zákrute, z doposiaľ presne nezistených príčin, narazil do elektrického stĺpa, kde po prevrátení zostalo vozidlo na streche,“ uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.

Pri dopravnej nehode utrpela 19-ročná spolujazdkyňa zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla. Dvaja spolujazdci vo veku 20 a 22 rokov utrpeli predbežne ťažké zranenia. Vodič osobného auta vyviazol len s ľahkými zraneniami.

Po dopravnej nehode sa mladík podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,57 mg/l, čo je v prepočte 1,19 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina