V bytovom dome na Bajzovej ulici v Žiline unikal niekoľko dní plyn, zasahovali hasiči aj polícia


Foto: V bytovom dome na Bajzovej ulici v Žiline unikal niekoľko dní plyn, zasahovali hasiči aj polícia Foto: čitateľka

Vo štvrtok 8. apríla v podvečerných hodinách zasahovali na ulici Bajzova v Žiline hasiči aj policajti. Obyvateľ 13-poschodového domu upozornil svoju susedu, že na chodbe pri jeho byte cíti už niekoľko dní plyn.

Nakoľko suseda nemala pri sebe telefón, urýchlene požiadala domovníčku, aby okamžite privolala hasičov a plynárov. Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru udalosť potvrdilo, na miesto vyslalo v čase o 19:10 hod. štyroch hasičov s jedným kusom techniky. 

„Hasiči, plynári aj polícia identifikovali byt, z ktorého unikalo veľké množstvo plynu. Keďže obyvateľka bytu opakovane nedvíhala telefón, boli nútení vstúpiť do bytu, zastaviť plyn a odvrátiť nebezpečenstvo. V byte sa našťastie nikto nenachádzal,“ informovala nás jedna z obyvateliek.


Pri podozrení na unikajúci plyn nečakajte, konajte!

Plyn mal z bytu údajne unikať niekoľko dní, obyvateľom tak hrozilo nebezpečenstvo. Ak ste svedkom podobnej situácie, kedy cítiť v spoločných priestoroch bytového domu plyn, nečakajte.

Vždy bezodkladne kontaktujte tiesňovú linku, záchranné zložky prípadné hroziace nebezpečenstvo preveria. Správnym prístupom je možné predísť nešťastiu alebo tragickej udalosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu