NAKA zadržala Poliaka, ktorý mal sľúbiť úplatok stotisíc eur úradníkom a poslancovi v Martine


Foto: NAKA zadržala Poliaka, ktorý mal sľúbiť úplatok stotisíc eur úradníkom a poslancovi v Martine Foto: ilustračné - polícia

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) dnes v Dolnom Kubíne zdržali občana poľskej národnosti, ktorý mal začiatkom roka ponúknuť poslancovi a úradníkom v Martine úplatok vo výške 100-tisíc eur. Týmto konaním mal chcieť zrýchliť vybavovanie povolenia pre vlastnú spoločnosť.

„Policajti NAKA dnes v Dolnom Kubíne zadržali poľského občana L. F. Ten mal v januári tohto roku sľúbiť poslancovi mestského zastupiteľstva v Martine a zamestnancom Okresného úradu v Martine, na odbore starostlivosti o životné prostredie, úplatok vo výške ‪100.000‬,- Eur za to, že v čo najkratšej dobe zabezpečia potrebné povolenia pre spol. P. S., s.r.o. k spusteniu prevádzky linky na zhodnocovanie plastového odpadu v objeme najmenej ‪200.000‬ ton za rok,“ informoval elitný policajný útvar na sociálnej sieti.

Poľskému občanovi dnes hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na dva až päť rokov, už bol obvinený z prečinu podplácania. Nateraz polícia k prípadu neposkytuje bližšie informácie pre prebiehajúce procesné úkony.

 


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu