Polícia chytila mladíka, ktorý 20. februára v Martine vykradol stávkovu kanceláriu


Foto: Polícia chytila mladíka, ktorý 20. februára v Martine vykradol stávkovu kanceláriu
Galéria: 5 fotiek

Martinskí kriminalisti dôslednou operatívno-pátracou činnosťou odhalili podozrivého zo zločinu lúpeže. Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil 46 ročného Jaroslava (z okresu Martin) zo zločinu lúpeže. Obvinený muž v piatok 20. februára popoludní v Martine vošiel do stávkovej kancelárie. 22 ročnej pracovníčke stávkovej kancelárie povedal, že priniesol kľúče od auta. Následne ženu omráčil paralyzérom. Tá po napadnutí spadla na zem.

Škoda viac ako 2 tisíc eur

Obvinený muž odcudzil mobilný telefón, finančnú hotovosť z príručnej pokladne a zo skrine zhodil televízny prijímač. Potom pristúpil k napadnutej žene a žiadal od nej peniaze, pod hrozbou použitia paralyzéra. Žena mu z obavy o svoj život a zdravie vydala finančné prostriedky. Obvinený muž pri odchode poškodil fax, zobral kľúče a stávkovú kanceláriu zamkol. Ešte pred odchodom sa žene vyhrážal, aby nevolala policajtov, lebo vie kde býva. Napadnutá žena utrpela zranenie, ktoré si nevyžaduje práceneschopnosť. Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 2.039.-€.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na obvineného muža podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 

zdroj: KR PZ




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu