AKTUÁLNE: V lese nad Považským Chlmcom vypukol požiar, zasahuje viac ako 30 hasičov


Foto: AKTUÁLNE: V lese nad Považským Chlmcom vypukol požiar, zasahuje viac ako 30 hasičov
Galéria: 8 fotiek
Foto: Facebook Martin Rezo

Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline informovalo dnes 6. apríla krátko po 18:30 hod. o požiari nad mestskou časťou Považský Chlmec. Dym stúpajúci z lesa vidieť z viacerých častí mesta.

Podľa prvotných informácií od HaZZ v Žiline ide o požiar trávy a lesa. Na zásah bolo vyslaných desať hasičov zo stanice v Žiline s tromi kusmi hasičskej techniky. 

„Plamene zasiahli plochu o rozlohe cca 100 x 200 metrov. Na mieste udalosti zasahuje viac ako 30 príslušníkov zo Žiliny a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia DHZ obcí Brodno, Divinka, Trnové a Mojšova Lúčka, ktorí sa snažia požiar dostať pod kontrolu,“ informuje Prezídium HaZZ.

Pri hasení požiaru v náročnom a strmom teréne pomáhajú už aj členovia hasičských zborov Višňové a Bytča. 

Galéria: 8 fotiek


Rozsiahly požiar likvidujú hasiči aj na Kysuciach

Viac ako 100 dobrovoľných a profesionálnych hasičov naďalej zasahuje pri rozsiahlom požiari v katastri obce Oščadnica (okres Čadca). Požiar zasiahol plochu o rozlohe približne 20 hektárov.

Vrtuľník Leteckého útvaru MV SR uskutočnil doposiaľ 8 zhodov, v hasení bude pokračovať až do zotmenia. Na požiarisku sú tri ohniská, z ktorých sa hasičom už dve podarilo lokalizovať. Tretie ohnisko sa nachádza v neprístupnom teréne.


Na mieste udalosti je aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z PTEÚ MV SR v Bratislave, nakoľko škoda bola predbežne vyčíslená na viac ako 200 tisíc EUR. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil.

Hasiči celý deň likvidujú rozsiahly požiar v Oščadnici | Zdroj: Prezídium HaZZ




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu