Staromestské slávnosti v Žiline nebudú v tradičnom čase, mesto je pripravené hľadať termín


Foto: Staromestské slávnosti v Žiline nebudú v tradičnom čase, mesto je pripravené hľadať termín Foto: Staromestské slávnosti patria medzi najnavštevovanejšie podujatia v Žiline

Jedno z najväčších podujatí v Žiline sa definitívne neuskutoční v pôvodne navrhovanom termíne, jeho organizáciu zrušila prebiehajúca epidémia koronavírusu. Súčasťou opatrení pre zabránenie exponenciálnemu šíreniu je aj obmedzenie udalostí s hromadným výskytom osôb. 

Napriek tomu mesto Žilina neprestalo úplne s prípravou aktuálneho ročníka, zodpovední zamestnanci chcú podujatie nachystať tak, aby ho v prípade ukončenia karanténnych opatrení bolo možné zorganizovať:  

„Vykonávavame všetky činnosti, ktoré boli rozbehnuté s plánovaným podujatím ešte pred vypuknutím mimoriadnej situácie, a to prihlášky predajcov, programové zabezpečenie, technické zabezpečenie. V súčasnosti ich však len evidujeme, zmluvy sa nepodpisujú. Sme pripravení hľadať iný termín v prípade, že sa ukončia karanténne opatrenia,“ potvrdil hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.


Staromestské slávností sú len jedným z podujatí, ktoré muselo mesto Žilina zrušiť. Podobne k situácii pristupujú už aj okolité obce a mestá, postupne začínajú rušiť konanie podujatí na dlhé mesiace dopredu. Podľa slov hovorcu dnes nie je prioritou organizovanie podujatí:

„Momentálne je potrebné zabezpečiť všetko potrebné pre život a chod mesta tak, aby sme čo najviac pomohlo obyvateľom zvládnuť súčasnú situáciu. Keď sa začne vracať život do normálnych koľají a nebudeme musieť plniť úlohy, ktoré nám vyplývajú z mimoriadnej situácie, potom môžeme zvažovať, ako ďalej s naplánovanými kultúrnymi podujatiami,“ uzavrel Miškovčík. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu