Rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline sa posúva, zmenia aj tradičné miesto


Foto: Rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline sa posúva, zmenia aj tradičné miesto Foto: ilustračné

Z dôvodu prijatých preventívnych opatrení mesta v súvislosti s eliminovaním rizika ochorenia COVID-19 spôsobeným koronavírusom SARS-CoV2 sa najbližšie rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline uskutoční v pondelok 11. mája. Pôvodne plánované zasadnutie mestského parlamentu dňa 27. apríla sa ruší. 

Keďže plánované zasadnutie sa uskutoční za prísnych hygienických opatrení, samospráva odporúča verejnosti namiesto osobnej účasti využiť radšej živé vysielanie na YouTube. Rokovanie sa z dôvodu preventívnych opatrení presúva z budovy radnice do veľkej zasadačky na Mestský úrad v Žiline. 

Poslanci mestského zastupiteľstva budú rokovať v ochranných rúškach a rukaviciach. Zasadačka, kde sa bude zastupiteľstvo konať, bude pred rokovaním aj po ňom vydezinfikovaná. Medzi poslancami bude v sále zabezpečený dostatočný odstup.   

„Napriek tomu, že sme denne konfrontovaní s nebezpečnou pandémiou, život sa v meste a na mestskom úrade nezastavil. Aj v tejto náročnej dobe zabezpečujeme pre občanov všetky služby, ktoré je možné robiť a nie sú nijako obmedzené preventívnymi opatreniami. Z objektívnych dôvodov sme museli termín mestského zastupiteľstva posunúť a najbližšie májové rokovanie sa uskutoční za sprísnených podmienok. Čaká nás niekoľko dôležitých tém, ktorým sa budú poslanci venovať,“ vysvetlil žilinský primátor Peter Fiabáne.

Dodal, že júnové zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline by sa malo uskutočniť v pôvodne plánovanom termíne, dňa 29. júna. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina