V Žiline funguje rúškomat, bavlnenú ochranu tváre tu zakúpite nepretržite


Foto: V Žiline funguje rúškomat, bavlnenú ochranu tváre tu zakúpite nepretržite Foto: KáBéčko autoumyváreň

Na žilinskej bezdotykovej autoumyvárni KáBéčko pribudol v týchto dňoch rúškomat, za tri eurá si z neho môže ktokoľvek kúpiť ochranné rúško. To sa skladá z dvojvrstvovej bavlny a je možné ho prať.

Vďaka tomu, že samoobslužná prevádzka na rohu ulíc Kragujevská a Oceliarska je otvorená 24 hodín 7 dní v týždni, je možné zakúpiť rúško v prípade potreby kedykoľvek. Pomôcky na tvár sú prateľné, pre zachovanie ich ochrannej funkcie je počet pracích cyklov stanovený vo všeobecnosti na maximálne 5 krát.

„Veľkou výhodou našich rúšok, ktoré budeme mať exkluzívne dodávané a v našej stálej ponuke, je ich vyhotovenie - vyrábajú sa z dvojvrstvovej bavlny, ktorá je primárne určená napríklad pre detské dupačky a oblečenie pre batoľatá. Ide o príjemný a najmä hygienický a bezpečný materiál, s hrubou komfortnou gumičkou,“ spresnil za prevádzkovateľa autoumyvárne Jakub Sarvaš. 

Automat bude podľa potreby a aktuálneho stavu zásob dopĺňaný, neskôr by sa mali pridávať aj iné farby či limitované edície. Zatiaľ je možné nakúpiť rúška bez obmedzenia na osobu, avšak ak by ich v čase využívalo len pár ľudí pre vytváranie nadmerných zásob, prevádzkovateľ nevylučuje obmedzenie: 

„Možno to časom bude potrebné regulovať v záujme čo najefektívnejšej distribúcie tak, aby sa rúška dostali k čo najväčšiemu počtu jedinečných zákazníkov. Nechceme ich predávať pár najrýchlejším do zbytočných zásob.“ 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu