21 ročný muž z Dolného Kubína ležal nehybne pri rieke, život mu zachránili policajti


Foto: 21 ročný muž z Dolného Kubína ležal nehybne pri rieke, život mu zachránili policajti

Policajt z Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne spoločne s mestským policajtom z Dolného Kubína zachránili ľudský život.
Policajt z Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne vykonával v sobotu 21. februára počas dňa službu. Krátko popoludní ho oslovil občan a oznámil mu, že v Dolnom Kubíne za zimným štadiónom leží pri rieke Orava muž.

Policajt okamžite konal a šiel uvedenú informáciu preveriť. Zároveň kontaktoval aj operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a požiadal o pomoc policajnú hliadku. Policajt pátral po mužovi a prechádzal popri rieke Orava. Na miesto prišiel aj mestský policajt z Dolného Kubína a spoločne pátrali po mužovi. Následne obaja zbadali ležať asi päť metrov od brehu rieky Orava muža, ktorý bol na bruchu a tvárou v snehu. Okamžite začali s poskytovaním prvej pomoci, nakoľko muž nejavil známky života.

Opatrne ho otočili na bok a zistili, že sa dusí. Dali ho do stabilizovanej polohy, a vtedy muž otvoril oči. Bol dezorientovaný a nekomunikoval. Dopravný policajt ihneď telefonicky kontaktoval rýchlu zdravotnú pomoc na tiesňovej linke 112 a následne navigoval vozidlo záchranárov na miesto. Muža prevzali záchranári a previezli ho do nemocnice. Na mieste boli prítomní aj policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Dolnom Kubíne, ktorí pomohli záchranárom naložiť muža na nosidlá a aj do vozidla.

Policajt svojím okamžitým zásahom naplnil poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a spoločne s mestským policajtom zachránili život 21 ročnému mužovi (z Dolného Kubína). 

zdroj: KR PZ
foto: ilustračné - Dolný Kubín


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu