V Rabči sa v rodinnom dome priotrávilo 6 ľudí, zasahovali dva vrtuľníky


Foto: V Rabči sa v rodinnom dome priotrávilo 6 ľudí, zasahovali dva vrtuľníky

Vzruch zažili obyvatelia Rabče v okrese Námestovo, kde sa v piatok priotrávilo šesť obyvateľov rodinného domu. Dôvodom boli pravdepodobne splodiny horenia z vykurovacieho telesa rodinného domu. „Naša jednotka sa dostavila na miesto po upovedomení od zasahujúcich zdravotníkov. Pomohli im zachraňovať intoxikované osoby, ktoré sa nachádzali na poschodí rodinného domu,“ uviedol pre médiá riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Námestove Miroslav Trabalka.

Mladý chlapec v bezvedomí, na pomoc leteli dva vrtuľníky

Hasiči vykonali neskôr kontrolné merania, vo vyvetraných priestoroch už nezaznamenali žiadne nebezpečné splodiny. Na pomoc 13-ročnému chlapcovi, ktorý bol v bezvedomí, musel priletieť vrtuľník. Ten priletel zo strediska Žilina, pilot pristál na neďalekej lúke. Lekár leteckých záchranárov chlapca v bezvedomí prevzal a napojil na umelú pľúcnu ventiláciu. Vo vážnom stave bol prevezený do nemocnice v Martine.

Druhý vrtuľník musel byť privolaný z Popradu a z miesta nehody previezol do nemocnice v Dolnom Kubíne 22-ročného muža, ktorý prejajoval znaky poruchy vedomia. Rovnako stav tohto pacienta na palube bol vážny, let prebehol bez komplikácií.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu