Mestskí policajti v Žiline rozdávajú v uliciach rúška a upozorňujú na povinnosti ľudí


Foto: Mestskí policajti v Žiline rozdávajú v uliciach rúška a upozorňujú na povinnosti ľudí Foto: Mestská polícia Žilina

V týchto dňoch sú príslušníci Mestskej polície v Žiline v uliciach aj preto, aby popri strážení poriadku a bezpečnosti upozorňovali obyvateľov mesta na povinnosť nosiť ochranu tváre.

Zároveň od dnešného dňa začali policajti aj s rozdávaním rúšok pre ľudí, ktorí ich doteraz nezohnali. Ak aj nemáte rúško, vždy je lepšie zakryť si tvár akýmkoľvek kusom látky.

Muži zákona sa zameriavajú na všetky vekové kategórie, od najmenších až po najohrozenejšie skupiny obyvateľstva. Medzi tie patria starší občania a ľudia s inými chorobami, pre ktorých by mohla infekcia znamenať výraznú zdravotnú komplikáciu.


Rúška, ktoré šije približne päťdesiatka dobrovoľníkov, rozdáva polícia v uliciach. Zdroj: MPZA

Napomínaním tých, ktorí zatiaľ rúško nenosia, pomáhajú k dodržiavaniu opatrenia Ústredného krízového štábu a zvyšovaniu prevencie.

Úrad verejného zdravotníctva SR naradil všetkým osobám od 25. marca 2020 až do odvolania vychádzat’ a pohybovať sa na verejnosti bez prekrytia horných dýchacích ciest - napríklad respirátora, rúška, šálu či šatky. 

Toto opatrenie je jedným z dôležitých nástrojov na zamedzenie šírenia ochorení COVID-19 spôsobených koronavírusom (SARS-CoV-2) v Slovenskej republike.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina