Na Vlčincoch pribúdajú exkrementy, tie zanechávajú nezodpovední psíčkari


Foto: Na Vlčincoch pribúdajú exkrementy, tie zanechávajú nezodpovední psíčkari

Na Slovensku je naďalej v platnosti mimoriadna situácia, v rámci ktorej boli prijaté opatrenia obmedzujúce pohyb a stretávanie osôb. Pre minimalizáciu rizík šírenia nového koronavírusu sa ľudia zdržiavajú predovšetkým doma. 

Vonku by mali vychádzať len v nutných prípadoch ako nákup potravín alebo venčenie zvierat. Pre vyľudnené parky je dnes oveľa viac vidieť prípady nezodpovedných psíčkarov, ktorí exkrementy po svojom psovi nezbierajú.

Na aktuálny stav lúky na Vlčincoch upozornila jedna z jeho obyvateliek: „My máme malé kilové šteniatko a nedovolím si exkrementy vonku neupratať. Dnes ráno som venčila na lúke na B. S. Timravy a musím povedať, že je to niečo smutné. Nie je kade prejsť, je to exkrement za exkrementom.“

Nie všetci sú však nezodpovední, mnohí si po svojich domácich miláčikoch pravidelne upratujú. Na druhú skupinu, ktorá si neváži okolie svojho bydliska, a znemožňuje tak nielen pohyb ľuďom a deťom po trávnatých plochách, však doplácajú všetci. Aj tí poctiví.


Mestská polícia Žilina neeviduje nárast podnetov v uvedenej oblasti

Dodržiavanie povinností pravidelne kontroluje aj mestská polícia, tá by mala neporiadnych chovateľov a majiteľov pokutovať, prípadne im dohovoriť. Je to však len jedna z ich činností, aj preto nemôže byť na mieste prítomná neustále.

Nateraz príslušníci mestskej polície, ktorí vykonávajú pochôdzky, neevidujú zvýšený počet podnetov na nezodpovedných psíčkarov: „Hliadky mestskej polície vykonávajú hliadkovú činnosť na všetkých sídliskách 24 hodín denne a naďalej plnia úlohy na úseku ochrany života, zdravia a majetku obyvateľov,“ spresnil Martin Matejko, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.

Škodlivosť exkrementov netreba zdôrazňovať, aj preto je hnev obyvateľov na nepoctivých majiteľov čoraz väčší. Za priestupok na úseku chovu, vodenia a držania psa je možné udeliť v blokovom konaní na mieste pokutu v hodnote do 33 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu