V Trnovom dnes vysielali bohoslužbu cez verejný rozhlas, v prípade záujmu pridajú aj ďalšie lokality


Foto: V Trnovom dnes vysielali bohoslužbu cez verejný rozhlas, v prípade záujmu pridajú aj ďalšie lokality

Pre mimoriadnu situáciu a hrozbu koronavírusu sa v slovenských kostoloch nekonajú od 10. marca 2020 bohoslužby. Informovala o tom Konferencia biskupov Slovenska (KBS), ktorá rešpektuje zákaz organizovania verejných podujatí.

Kostoly sú aj naďalej otvorené pre verejnosť, veriaci sa môžu prísť do chrámu individuálne pomodliť. Farnosti v jednotlivých obciach a mestských častiach však hľadajú iné spôsoby, ako ľuďom nahradiť pravidelnú svätú omšu.

V obci Teplička nad Váhom začali v polovici marca vysielať bohoslužby prostredníctvom sociálnej siete. Rovnaké riešenie postupne zvolili aj niektoré ďalšie farnosti v Žilinskom kraji.

V mestskej časti Žilina - Trnové dnes 22. marca odvysielali svätú omšu cez verejný mestský rozhlas. Miestny farár Róbert Krajčík odslúžil po dohode s poslancom mestského zastupiteľstva Jozefom Jurišom bohoslužbu z priestorov kultúrneho domu.

Živé vysielanie počúvalo aj napriek chladnému počasiu množstvo ľudí. Poslanec nevylúčil, že v prípade záujmu sa môžu takéto bohoslužby vysielať aj do iných mestských častí. Mesto Žilina už má v súčasnosti k dispozícii vo viacerých častiach bezdrôtový rozhlas, ktorý ovláda na diaľku z budovy úradu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu