Čin zo žilinského paneláku inšpiruje Slovensko, jeho obyvateľ tu nechal rúška pre ostatných


Foto: Čin zo žilinského paneláku inšpiruje Slovensko, jeho obyvateľ tu nechal rúška pre ostatných Foto: čitateľ

Niektorý z obyvateľov paneláku na žilinskom sídlisku Solinky vyrobil rúška aj pre ostatných vo vchode, umiestnil ich na stoličku aj s pokynmi na pranie či žehlenie. Inšpiratívne gesto odfotil jeho sused, vďaka čomu sa dnes šíri na sociálnej sieti a inšpiruje ďalších k podobným krokom. 

Autorom fotografie je Marko, ktorý snahu susedov ocenil aj balíčkom cukríkov. Podobne ako ostatní totiž vníma nelichotivú situáciu s rúškami, a to aj medzi priateľmi zo zdravotníckeho sektoru. Rúška položené na stoličke boli rozdelené na pánske a dámske/detské. 

„Prišlo mi milé, že si niekto dal tú námahu a urobil niečo pre druhých. Ešte k tomu anonymne. Išiel som domov a tak mi napadlo, že im aspoň nechám odkaz, že si ja a určite aj ostatní vážia toto gesto. Cukríky boli taký bonus, lebo si myslím, že to robila nejaká mamička alebo stará mama a možno má doma deti, vnúčatá. Ak by to bol ale nejaký otec alebo starý otec, nabudúce mu tam nechám pivo,“ dodáva Marko. 

Fotografia rúšok pre každého z vchodu žilinského paneláku. Zdroj: čitateľ

Fotografiu poslal aj na známu satirickú stránku, vďaka ktorej tento milý čin videli stotisíce ľudí. Chcel ňou ukázať, že aj v týchto časoch vieme byť k sebe ľudskí a pomáhať si. Na Slovensku dnes tisícky ľudí šijú rúška nielen pre seba, ale aj pre druhých. Iní sa snažia pomôcť akokoľvek môžu.


„Veľká vďaka každému, kto pomáha druhým - lekárom, sestrám, záchranárom, policajtom, hasičom, vojakom, vodičom, smetiarom a všetkým. Jednoducho každému, kto pomáha alebo podporí iných. Každému, kto tlieska večer o 19-tej na balkóne, varí, šije, hocičo… Ďakujeme vám za ľudskosť. Pre mňa osobne je to fajn pocit vedieť, že aj v tejto dobe, aj keď to tak niekedy nevyzerá, vieme byť k sebe super. A ešte raz vďaka neznámej alebo neznámemu od nás z paneláku za toto gesto. A tento pocit,“ uzatvára Marko.

V inom žilinskom paneláku niekto umiestnil domácu dezinfekciu ku schránkam tak, aby sa všetci susedia mohli zbaviť prípadných choroboplodných zárodkov. Aj túto fotografiu zverejnila satirická stránka Zomri.

Zdroj: Facebook Zomri



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu