28-ročný cyklista zablúdil v lesoch na moravskej strane, policajti ho našli v obci Horná Mariková


Foto: 28-ročný cyklista zablúdil v lesoch na moravskej strane, policajti ho našli v obci Horná Mariková Foto: ilustračné

V stredu 18. marca 2020 vo večerných hodinách prišiel k policajtom na hraničnom priechode Makov z českej strany muž, ktorý oznámil, že jeho 28-ročný syn sa bicykloval v lesoch na moravskej strane. Cyklista mal však zablúdiť a z mobilného telefónu ešte pred jeho vybitím odoslať súradnice, kde sa nachádza.

Policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline udalosť oznámili na operačné stredisko. Operačný dôstojník po prijatí tejto informácie okamžite zorganizoval a skoordinoval policajné hliadky a príslušníkov horskej záchrannej služby.

Cyklista sa mal podľa GPS súradníc nachádzať v lesoch obce Horná Mariková. Policajnou hliadkou bol vypátraný v miestnej časti Udička. Policajti mu poskytli ochranný plášť, ochranné rúško a rukavice a následne zabezpečili aj jeho prevoz na štátnu hranicu, kde ho čakali príbuzní.

„Výbornou koordináciou policajných síl operačným dôstojníkom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline bolo opäť naplnené heslo polície POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ,“ uzatvára sa v správe polície na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina