Obec Terchová vyzýva občanov, aby v čase mimoriadnej situácie neubytovávali nových hostí


Foto: Obec Terchová vyzýva občanov, aby v čase mimoriadnej situácie neubytovávali nových hostí

Terchová vyzýva všetkých ľudí, ktorí sa nachádzajú na území obce, k zodpovednosti a nepodceňovaniu situácie spojenej so šírením koronavírusu. Zároveň vyzýva všetkých občanov k dodržiavaniu opatrení vydaných Ústredným krízovým štábom Slovenskej republiky.

„Obec Terchová vyzýva návštevníkov a turistov, aby počas platnosti preventívnych opatrení mimoriadnej situácie nenavštevovali našu obec a svojím správaním neohrozovali zdravie ľudí. Vyzývame ubytovateľov, aby z preventívnych dôvodov počas tohto obdobia neubytovávali hostí,“ uvádza na svojom webe.

Nezodpovedný prístup prispieva k rýchlejšiemu šíreniu nákazy, čo spôsobí preťaženie zdravotníckeho systému na Slovensku. V dôsledku príliš vysokého okamžitého nárastu prípadov môže byť obmedzené poskytovanie zdravotnej starostlivosti aj iným akútnym prípadom.


Počas víkendu je zatvorená väčšina prevádzok v nákupných centrách, výnimku budú tvoriť lekárne, drogérie a predajne potravín. Naďalej platí zákaz organizovať a usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy. Hotely a reštaurácie sú zatiaľ otvorené. 

Každému, kto nebude dodržiavať pokyny, obmedzenia a zákazy Ústredného krízového štábu v súvislosti s koronavírusom, hrozia pokuty v desaťtisícoch eur. Pokiaľ občania uvidia porušovanie vydaných zákazov, sú podľa slov premiéra Pellegriniho povinní nahlásiť to polícii.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu