V čase mimoriadnej situácie nebudú pokutovaní majitelia vozidiel, ktorým prepadne platnosť STK


Foto: V čase mimoriadnej situácie nebudú pokutovaní majitelia vozidiel, ktorým prepadne platnosť STK Foto: ilustračné

Na Slovensku bola od štvrtku 12. marca vyhlásená mimoriadna situácia, ktorá umožní aplikovať niektoré ustanovenia zákona pre zvládnutie šírenia nákazy infekciou SARS-CoV-2.

Krízový štáb prijal v súvislosti s rizikami šírenia koronavírusu prísne preventívne opatrenia, rozhodol o zatvorení škôl, zábavných podnikov, aquacentier, lyžiarskych stredísk, diskoték, detských kútikov, plavární a fitnescentier.

Obmedzenia sa dotknú aj motoristov, ktorí majú so svojim vozidlom absolvovať povinnú technickú a emisnú kontrolu. Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky preto reaguje na mimoriadnu situáciu, následkom ktorej nebudú môcť niektorí majitelia pristaviť auto na kontrolu.


Pokuty za prepadnuté technické a emisné kontroly budú v čase trvania mimoriadneho stavu odpustené

„Ministerstvo dopravy a výstavby SR odporučilo Okresným úradom, aby v čase mimoriadnej situácie neukladali pokuty za neplatnú emisnú a technickú kontrolu, ktorých platnosť sa skončila od 12. 3. 2020 do odvolania,“ uvádza na webe.

Automaticky generované rozkazy na pokuty vydávajú Okresné úrady. V prípade, že prevádzkovatelia vozidiel obdržia rozkaz o uložení pokuty, odporúča sa im podať odpor z dôvodu mimoriadnej situácie, ako objektívnej príčiny nesplnenia tejto povinnosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo dopravy a výstavby SR