Žilinská MHD dnes premáva v štandardnom režime, cestujúci nemusia otvárať dvere tlačidlom


Foto: Žilinská MHD dnes premáva v štandardnom režime, cestujúci nemusia otvárať dvere tlačidlom

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) informuje, že aj napriek prijatým opatreniam o zatvorení materských, základných a stredných škôl v Žiline, bude mestská hromadná doprava fungovať v štandardnom režime. Autobusy aj trolejbusy premávajú podľa cestovného poriadku pre pracovné dni.

„Aj napriek mimoriadnym prázdninám vyhlásených na školách v Žiline sa režim MHD nemení a vo štvrtok jazdíme podľa cestovného poriadku platnom pre pracovné dni. O prípadnej zmene pre nasledujúce dni budeme informovať,“ uvádza DPMŽ na svojom webe.

Po komplexnej dezinfekcii interiéru všetkých prevádzkovaných vozidiel pokračuje Dopravný podnik mesta Žiliny v opatreniach proti šíreniu koronavírusu COVID-19. Od 10. marca 2020 až do odvolania sa ruší dopytové otváranie dverí. Vodiči sú tak povinní otvárať všetky dvere vozidla na všetkých zastávkach.

„Pre cestujúcich to v praxi znamená, že nemusia používať (stláčať) interiérové, ako aj exteriérové, dopytové tlačidlo na otváranie dverí, pretože vodič na každej zastávke otvorí všetky dvere na danom vozidle,“ spresňuje dopravný podnik.

Aj týmto opatrením sa snaží vedenie podniku zabezpečiť elimináciu šírenia nákazy koronavírusom a zabezpečiť tak pre cestujúcich bezpečnú a komfortnú prepravu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ