Ukrajinskí občania z havarovaných vozidiel v Ružomberku koronavírus nemajú


Foto: Ukrajinskí občania z havarovaných vozidiel v Ružomberku koronavírus nemajú

V stredu 11. marca 2020 došlo necelú hodinu po polnoci v Ružomberku k vážnej dopravnej nehode. Pri zrážke mikrobusu a autobusu vyhasli dva mladé ľudské životy a ďalších viac ako 20 osôb sa zranilo. Autobus skončil po náraze mimo vozovky na brehu vodného toku.

Pri nehode zasahovalo viacero členov zložiek integrovaného záchranného systému (IZS), hasiči si na pomoc privolali aj kolegov z Martina, Liptovského Mikuláša, Žiliny a Sučian. Po prvotnom ošetrení bolo prevezených do nemocníc v Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Ružomberku a v Martine celkom 25 pacientov.

Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová informovala, že posádky oboch havarovaných vozidiel pochádzali z Ukrajiny a mali pozitívnu cestovateľskú anamnézu. Po konzultácii s regionálnym hygienikom bola pre všetky zasahujúce posádky ZZS, hasičov aj polície odporučená karanténa, kým nebudú k dispozícii výsledky testov.


Testy vykonané ukrajinským občanom nákazu nepotvrdili

„Výsledky testov pacientov, ktorých po dopravnej nehode v Černovej priviezli do ÚVN SNP Ružomberok sú negatívne - nie sú nakazení koronavírusom. Ide o 6 pacientov. 1 pacient je hospitalizovaný na ARO, 3 pacienti sú hospitalizovaní na JIS, 1 pacient je na Klinike infektológie - všetci sú momentálne v stabilizovanom stave,“ informuje Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok.

Dopravná nehoda si okrem 25 zranených osôb vyžiadala aj dva mladé ľudské životy. Z posádky mikrobusu utrpeli 26-ročný vodič a jeho 23-ročná spolujazdkyňa zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahli.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu