Hasičom, policajtom a záchranárom, zasahujúcim pri nehode v Ružomberku, odporučili karanténu


Foto: Hasičom, policajtom a záchranárom, zasahujúcim pri nehode v Ružomberku, odporučili karanténu

Dnes 11. marca 2020 došlo približne hodinu po polnoci v Ružomberku k vážnej dopravnej nehode. Pri zrážke mikrobusu a autobusu vyhasli dva mladé ľudské životy, ďalších viac ako 20 osôb sa zranilo.

Na mieste zasahovalo viacero členov zložiek integrovaného záchranného systému (IZS), hasiči si na pomoc privolali aj kolegov z Martina, Liptovského Mikuláša, Žiliny a Sučian.

Po prvotnom ošetrení bolo prevezených do nemocníc v Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Ružomberku a v Martine celkom 25 pacientov.

Polícia informovala, že 26-ročný vodič z Ukrajiny sa pri vychádzaní na cestu prvej triedy v smere na Žilinu zrazil s autobusom, ktorý viedol v smere od Žiliny na Ružomberok 43-ročný vodič z Ukrajiny. Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová k udalosti uviedla, že zasahujúci členovia IZS majú odporučenú karanténu.


„Vzhľadom na to, že v autobuse sa nachádzali občania Ukrajiny s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, po konzultácii s regionálnym hygienikom bola pre všetky zasahujúce posádky ZZS, hasičov aj polície odporučená karanténa, kým nebudú k dispozícii výsledky testov,“ uviedla Krčová.

Viac informácií o dopravnej nehode nájdete v článku nižšie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu