Závod Kia Motors Slovakia pri Žiline vyrába v štandardnom režime, prijal preventívne opatrenia


Foto: Závod Kia Motors Slovakia pri Žiline vyrába v štandardnom režime, prijal preventívne opatrenia Foto: ilustračné

V súvislosti s výskytom ochorenia CoViD-19 prijala fabrika Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom pri Žiline priebežne preventívne opatrenia, výroba v závode zatiaľ funguje v štandardnom režime. Medzi preventívne kroky patrí aj zriadenie reakčného tímu, ktorý monitoruje situáciu.

„Kia Motors Slovakia pozorne sleduje vývoj situácie okolo COVID-19 na Slovensku a neustále robí preventívne opatrenia s cieľom zabrániť rozšíreniu infekcie do našich výrobných priestorov. Okrem toho bol priamo v Kia Motors Corporation a v každej jej dcérskej spoločnosti zriadený reakčný tím COVID-19, aby monitoroval situáciu a znížil riziká. Kia Motors Slovakia bude pokračovať v spolupráci so zodpovednými úradmi pri nasadzovaní ďalších preventívnych opatrení,“ potvrdil hovorca spoločnosti Ján Žgravčák.

Niektoré firmy v Žilinskom kraji vydali pre svojich zamestnancov interné smernice ako postupovať pre zníženie rizika alebo v prípade, že sa potvrdí výskyt infekcie aj v mieste výkonu práce.

V odvetviach, v ktorých to povaha práce dovoľuje, poskytnú vybrané spoločnosti po preukázanom výskyte možnosť práce z domu na dobu 14 dní, teda inkubačného času vírusu.


Zároveň bude v prípade, že dôjde k detekcii nad určitý počet prípadov v mieste podnikania, celá spoločnosť automaticky poslaná na povinný home office po dobu 14 dní.

V našej ankete medzi čitateľmi na Facebooku sme zisťovali, koľko zamestnávateľov prijalo opatrenia v súvislosti s rizikom šírenia vírusu. Výsledky môžete vidieť nižšie, prvá nákaza v našom kraji bola potvrdená až včera. Aj preto sa môže počet firiem, ktoré pristúpili k opatreniam, líšiť.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu