Chátrajúci stánok na Solinkách: Vlastník nerešpektuje rozhodnutie súdu


Foto: Chátrajúci stánok na Solinkách: Vlastník nerešpektuje rozhodnutie súdu

Novinový stánok na ulici Borová na Solinkách je už niekoľko rokov v dezolátnom stave. Rozbitý stánok býva často plný odpadkov a napriek tomu, že stojí na pozemku vo vlastníctve mesta Žilina, radnica sa ho nevie zbaviť. Vlastník stánku totiž nerešpektuje ako pokyny mesta, tak rozhodnutie súdu. Na základe toho mal vlastník stánok do 15 dní odstrániť.

Viackrát menil majiteľa, dnes je mŕtvy

Novinový stánok pritom stojí medzi inými stánkami na Solinkách už približne od deväťdesiatych rokov. Za ten čas sa tu vystriedalo viacero prevádzok, posledným nájomcom bola spoločnosť zo Žiliny, ktorá neplnila zmluvné povinnosti. Zmluva bola vypovedaná v roku 2012. Odvtedy kus železa špatí sídlisko a mesto sa ho nevie zbaviť.

Mesto podalo žalobu a vyhralo, vlastník nereaguje

„Ešte v roku 2012 podalo mesto na súd žalobu na vypratanie nehnuteľnosti. Na základe rozhodnutia súdu mal vlastník stánok do 15 dní,“ povedal na margo stánku hovorca Pavol Čorba. Súkromný vlastník však rozhodnutie neuposlúchol, mesto pristúpilo na exekúciu. Doteraz však nepomohlo ani to.

„Pri exekúcii nebol prítomný vlastník, ktorý môže stánok prevziať,“ informoval Pavol Čorba. Spoločnosť, na ktorú je uvalená exekúcia, je v likvidácii. Po 6 mesiacoch môže mesto stánok odstrániť, dovtedy bude pravdepodobne chátrať na sídlisku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu