Mužovi na Kysuciach našli colníci v batohu namiesto plaviek pol kila marihuany, odhalil ju pes


Foto: Mužovi na Kysuciach našli colníci v batohu namiesto plaviek pol kila marihuany, odhalil ju pes Foto: Colný úrad Žilina

Hliadka finančnej správy zastavila na Kysuciach 31-ročného vodiča zo Zákamenného, u ktorého spozorovala podozrivý ruksak v batožinovom priestore. Muž príslušníkom finančnej správy z Colného úradu Žilina tvrdil, že balík v tvare lopty sú plavky. 

„Balík bol obalený igelitom. Na otázku, čo je vnútri, vodič odpovedal, že sa tam nachádzajú plavky. Službukonajúca hliadka si jeho vyjadrenie preverila a do akcie zapojila aj Arga, služobného psa vycvičeného na vyhľadávanie tabakových výrobkov a omamných a psychotropných látok. Pri športovom batohu dával znamenie, že niečo podozrivé zacítil,“ spresnila hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Po odhalení policajného psa sa muž priznal, že v batohu sa nachádza približne 500 gramový balík marihuany. K prípadu následne colníci privolali políciu, ktorá si osobu aj tovar prevzala. Ak sa potvrdí, že v ruksaku boli omamné a psychotropné látky, prichytenej osobe hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina