Žiaci na Strednej priemyselnej škole v Žiline diskutovali s odborníkmi o klimatickej zmene


Foto: Žiaci na Strednej priemyselnej škole v Žiline diskutovali s odborníkmi o klimatickej zmene

Žiaci stredných škôl patria ku generácii, ktorá bude v budúcnosti čeliť novým výzvam súvisiacim s prejavmi klimatickej zmeny. Už dnes sú prejavy zmeny klímy stále častejšou témou verejnej diskusie, aj preto je potrebné o tejto téme hovoriť a hľadať nové možnosti a riešenia týchto otázok. 

Na žilinskú Strednú priemyselnú školu stavebnú preto zavítali odborníci z Fakulty záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, aby stredoškolákom ukázali fakty klimatickej zmeny. V spoločnej diskusii sa zamýšľali nad možnými riešeniami a opatreniami.

„Je veľmi potešujúce, že mladá generácia si túto problematiku uvedomuje a je schopná hľadať riešenia. Svoje inovatívne nápady stredoškoláci môžu prezentovať aj v rámci súťaže o riešeniach klimatickej zmeny, ktorá bola vyhlásená,“ doplnil Andrej Tárník z Katedry biometeorológie a hydrológie Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Stretnutie sa uskutočnilo v rámci projektu Podpora informačných aktivít zameraných na zníženie rizika povodní a na objektívne informovanie o nepriaznivých dôsledkoch zmeny klímy. Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu