V stredu 4. marca otvoria na sídlisku Hliny tretiu okrskovú miestnosť Mestskej polície Žilina


Foto: V stredu 4. marca otvoria na sídlisku Hliny tretiu okrskovú miestnosť Mestskej polície Žilina Foto: Mestská polícia Žilina

Na sídlisku Hliny otvoria okrskovú miestnosť Mestskej polície Žilina, po sídliskách Hájik a Solinky bude treťou v rámci mesta. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v stredu 4. marca 2020 o 10:00 hod. na Základnej škole Jarná za účasti primátora mesta Petra Fiabáne, náčelníka Mestskej polície v Žiline Petra Mišejku a riaditeľa ZŠ Jána Kotmana.

„Mestský policajt okrskár sa zaoberá predovšetkým príčinou, PREČO, to znamená hľadá dôvod, ktorý je za protiprávnym správaním. Pokúša sa nájsť a odstrániť príčinu toho, prečo sa niečo deje nesprávne. Keď sa odstráni príčina, zmizne aj následok. Plní úlohy obecnej polície a to tak, že používa predovšetkým nástroje prevencie kriminality,“ uvádza mestská polícia.

Okrskár pôsobí predovšetkým preventívne. Napriek tomu, že udeľuje aj pokuty, tak skôr než sa pre ne rozhodne, zaoberá sa príčinou a hľadá cestu k tomu, aby sa v budúcnosti skutok nestal.

Sprievodný program slávnostného otvorenia:

  • Mestská polícia pre deti (ukážka činnosti polície, preventívne programy, ukážka taktickej výstroje, motorového vozidla)
  • Mestská polícia pre širokú verejnosť (otvorená beseda na témy, ktoré trápia nielen seniorov, predstavenie činnosti mestskej polície, spolupráca mestskej polície s občanmi)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina