Rýchlovlaky ŽSSK budú od marca stáť aj vo Vrútkach a Ružomberku


Foto: Rýchlovlaky ŽSSK budú od marca stáť aj vo Vrútkach a Ružomberku

Štátny osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko mení cestovný poriadok a pridáva dve nové zastávky na svojich IC vlakoch. Vlaky budú po novom zastavovať aj vo Vrútkach a Ružomberku. Spoločnosť tiež posúva dva spoje o dve hodiny skôr na hlavnej trati Bratislava - Žilina - Košice.

Zastávky si vyžiadali cestujúci

Pridanie dvoch nových zastávok vyplynulo z podnetov cestujúcich a monitoringu dopravných prúdov. „Nové zastávky sme urobili na základe požiadavky cestujúcich a sledovania dopravných prúdov. Vrútky a Ružomberok sú najväčšie prestupné body na trase medzi Žilinou a Liptovským Mikulášom,“ uviedla k pridaniu zastávok vo Vrútkach a Ružomberku Jana Morháčová, hovorkyňa štátneho dopravc.

Mení sa ranný a večerný spoj na trase Bratislava - Žilina - Košice

Doterajší večerný IC vlak chodil z Bratislavy o 17:37 hod, po novom bude chodiť tesne po pol štvrtej. Cieľom je podľa hovorkyňe príchod do metropoly východu skôr než o pol jedenástej, ako tomu bolo doteraz. Okrem časov a zastávok sa menila aj cena. So štátnym dopravcom sa podľa zistení HN dostanete z Bratislavy do Košíc už za necelých 10 eur. Súkromný dopravca RegioJet jazdí mimo špičky za cenu 9 eur, v špičke je to niečo vyše 13 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu