51-ročný muž sa vlámal do domu a viac ako mesiac ho užíval, postupne z neho odcudzil rôzne veci


Foto: 51-ročný muž sa vlámal do domu a viac ako mesiac ho užíval, postupne z neho odcudzil rôzne veci Foto: KR PZ Žilina

Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne úspešne objasnili majetkovú trestnú činnosť a zadržali podozrivého. Podarilo sa im to vďaka dôslednej operatívno-pátracej činnosti. Policajný vyšetrovateľ následne obvinil 51-ročného Milana z prečinov porušovania domovej slobody, poškodzovania cudzej veci a krádeže.

Obvinený muž sa mal v januári tohto roka vlámať do rodinného domu v obci Kraľovany (okres Dolný Kubín), ktorý mal neoprávnene užívať viac ako mesiac.

„Z domu mal postupne odcudziť rôzne veci - oblečenie, náradie, elektrické spotrebiče aj bytový textil. Počas vyšetrovania policajti vypátrali a zaistili časť odcudzených vecí v priľahlom lese. Po vykonaní potrebných úkonov budú zaistené veci vrátené oprávnenej osobe,“ informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.

Krádežou a poškodením vznikla celková predbežná škoda vo výške 2 860 eur. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina