AKTUÁLNE: Vo volebnej miestnosti v Žiline napadol predsedu volebnej komisie jeden z voličov


Foto: AKTUÁLNE: Vo volebnej miestnosti v Žiline napadol predsedu volebnej komisie jeden z voličov

Počas dnešných volieb do Národnej rady Slovenskej republiky došlo v Žiline podľa polície k napadnutiu predsedu volebnej komisie. Incident sa stal na ulici Hollého v centre mesta, na mieste zasahovali príslušníci polície, ktorá prípad ďalej prešetruje.

„V čase o 10.20 hod. bol vo volebnej miestnosti fyzicky napadnutý predseda volebnej komisie. K napadnutiu došlo potom, ako predseda komisie upozornil voliča, aby zostávajúce hlasovacie lístky odhodil do krabice na to určenej,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

K zraneniu osoby počas incidentu nedošlo. Vo veci sa naďalej skúma či nedošlo k spáchaniu aj ďalšieho trestného činu v súvislosti s volebným právom.

„Vo volebnej miestnosti malo dôjsť k fyzickému napadnutiu 75-ročného predsedu volebnej komisie. Po incidente bol príslušníkmi Mestskej polície Žilina, kde bol skutok oznámený, zadržaný 48-ročný muž. Následne bol odovzdaný príslušníkom Policajného zboru, ktorí ho eskortovali na policajný útvar,“ potvrdil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V Žiline sa policajti zaoberajú aj dvoma prípadmi, keď boli pred volebnými miestnosťami zaparkované vozidlá s reklamami politickej strany. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu