Žilinský PPÚ pomohol ukončiť rukojemnícku drámu v Martine


Foto: Žilinský PPÚ pomohol ukončiť rukojemnícku drámu v Martine

Nedeľňajšia rukojemnícka dráma v Martine sa skončila úspešne vďaka taktickému zákroku príslušníkov Pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Žiline. 29 ročný Martinčan držal od 03.00 hodiny nedeľňajšieho rána do 12.00 hodiny v byte svoju 75 ročnú starú matku, ktorú navyše ohrozoval nožom. Muž pozamykal byt, bránil starej pani byt opustiť a navyše sa jeho agresivita stupňovala. V ranných hodinách telefonoval muž svojej matke, ktorej oznámil, že drží starkej nôž na krku a má ju ako rukojemníčku.

Príbuzní sa s mužom telefonicky spojili a keď nechcel upustiť od svojho zámeru, neváhali a krátko pred desiatou hodinou informovali políciu. Na miesto bola privolaná okrem policajtov aj policajná vyjednávačka. Muž najskôr nereagoval na výzvy polície, po nejakom čase uviedol svoje požiadavky. Nakoľko nechcel upustiť od svojho zámeru, na dôkaz pritlačil k oknu starú matku, ktorej držal pod krkom nôž. Polícia sa rozhodla urýchlene takticky zakročiť.

Muža policajti spacifikovali, mužovi hrozí 7 až 12 rokov

Príslušníci Pohotovostného policajného útvaru dostali po vyhodnotení situácie signál na vniknutie do bytu, kde vzápätí spacifikovali podozrivého muža a obmedzili mu osobnú slobodu. Podozrivý muž bol navyše pod vplyvom alkoholu. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu brania rukojemníka, z ktorého 29 ročného Martinčana po vytriezvení aj obvinil. Zároveň podá prokurátorovi podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. Martinčanovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

zdroj: KR PZ


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu