Žilinská nemocnica zrekonštruovala vďaka grantovému programu toalety na detskej poliklinike


Foto: Žilinská nemocnica zrekonštruovala vďaka grantovému programu toalety na detskej poliklinike Foto: FNsP Žilina

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline sa môže pochváliť ďalšími vynovenými priestormi. Staré priestory sociálnych zariadení na 1. poschodí detskej polikliniky prešli kompletnou modernizáciou. Obnova bola možná vďaka príspevku grantového programu zdravotnej poisťovne Dôvera vo výške 15-tisíc eur.

„Popri investíciách z našich zdrojov a z financií Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky sa snažíme hľadať aj podporu zo strany externých spoločností, ktoré pomáhajú v rozvoji regiónov, napríklad formou grantov. Som rád, že sa nám podarilo uspieť a zdravotná poisťovňa Dôvera nám poskytla peňažné prostriedky na skvalitnenie a zvýšenie pohodlia pre pacientov v detskej poliklinike,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek.

Nemocnica vymenila aj okná a doplnila televízie do čakární

Stavebné práce zahŕňali výmenu okien, obkladu, dlažby, svietidiel, aj vybavenia sociálnych zariadení. Súčasťou projektu bol i nákup a inštalácia štyroch televízií do čakární pediatrických ambulancií, ktoré výrazne prispejú k zvýšeniu komfortu a spríjemnenia čakania na vyšetrenie.


„Keďže ide predovšetkým o detské sociálne zariadenia, zrealizovali sme úpravy tak, aby ich mohli deti bez problémov využívať. Popri toalete a umývadle v štandardných rozmeroch pre dospelých sme doplnili jeden menší detský záchod a malé umývadlo umiestnené o niečo nižšie, aby bolo pre deti lepšie dostupné,“ spresnil generálny riaditeľ.

Nové televízie v čakárňach detskej polikliniky | Zdroj: FNsP Žilina

Rekonštrukcia sociálnych zariadení na 1. poschodí nie je prvou zmenou v rámci detskej polikliniky. Nemocnica obnovila priestory na prízemí, kde vznikla moderná príjmová ambulancia pediatrie a detská pohotovosť. Obnovou prešli tiež ordinácie pediatrickej ortopédie, ktoré sa presťahovali do nových priestorov na prízemí, a vďaka spolupráci s futbalistami MŠK Žilina pribudla na schodisku bezbariérová plošina.

„Napriek tomu však v detskej poliklinike ešte stále bojujeme s modernizačným dlhom, ktorý je v niektorých priestoroch naďalej cítiť. Postupne robíme malé i väčšie zmeny a verím, že aj keď sa nedá všetko naraz, každý krok je dôležitý a prináša zlepšenia pre našich pacientov i zamestnancov,“ uzavrel I. Stalmašek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS FNsP Žilina