VIDEO: Polícia obvinila unikajúceho vodiča zo všeobecného ohrozenia, hľadajú sa svedkovia udalosti


Foto: VIDEO: Polícia obvinila unikajúceho vodiča zo všeobecného ohrozenia, hľadajú sa svedkovia udalosti

V rukách mužov zákona skončil 48-ročný vodič, ktorý v pondelok 17. februára 2020 ohrozoval jazdou na vozidle záchrannej služby ostatných účastníkov cestnej premávky. Vozidlo spozorovala policajná hliadka v Sučanoch v popoludňajších hodinách, vodič upútal jej pozornosť nekoordinovaným spôsobom jazdy.

„Policajti sa rozhodili vodiča zastaviť a skontrolovať. Na znamenie na zastavenie vodič nereagoval, naopak zvýšil rýchlosť a snažil sa hliadke utiecť. Počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení sa vyhnúť. Na zastavenie unikajúceho vozidla použili policajti varovné výstrely a streľbu mierenú na zadné pneumatiky,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Celkom policajti použili 4 varovné výstrely a 9 mierených striel. Následne zistili, že vozidlo viedol 48-ročný Tibor zo Sučian. Vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile.

„Prípad prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý 48-ročného Tibora obvinil z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval aj návrh na vzatie obvineného do väzby,“ dodala krajská hovorkyňa.


Podľa informácií portálu aktuality.sk dodávka značky Volkswagen Transporter už neslúžila ako sanitka, ale bola vyradená z používania. Vozidlo si prenajala súkromná firma, ktorá neodstránila identifikačné znaky „Záchranná služba Košice“.

Okolnosti prípadu sú naďalej predmetom vyšetrovania. Polícia žiada všetkých vodičov, ktorých muž idúci na aute rýchlej zdravotníckej pomoci ohrozil, aby sa prihlásili cestou súkromnej správy na oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR Žilinský kraj alebo na tel. linke 096140-2601.

Autentické zábery zo zásahu policajtov poskytol svedok udalosti Miloš Mráz.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina