Zastupiteľstvo nepodporilo vypovedanie zmluvy s advokátmi zastupujúcimi mesto pri vyrovnaní


Foto: Zastupiteľstvo nepodporilo vypovedanie zmluvy s advokátmi zastupujúcimi mesto pri vyrovnaní Foto: ilustračné

Po niekoľkohodinovej diskusii k návrhu na ukončenie zmluvy s právnickou kanceláriou Karkó, s.r.o., ktorej súčasťou je aj dohoda na podielovej odmene vo výške 17 percent, poslanci v tesnom hlasovaní nepodporili návrh kolegyne Miriam Šutekovej.

Predmetom rokovania bolo vypovedanie alebo skončenie dohodou zmluvy z minulého roku, na základe ktorej advokáti zastupujú mesto vo veci vyrovnania s podnikateľom Georgem Trabelssiem. Výsledkom ich práce bol decembrový návrh dvoch variantov možného usporiadania vzťahov.

O oboch variantoch odmietli poslanci rokovať, primátora Petra Fiabáne poverili ďalšími vyjednávaniami. Zmluva po dnešnom hlasovaní zostáva v platnosti, pričom o správnosti jej uzatvorenia cez výnimku zo zákona vo verejnom obstarávaní bude rozhodovať Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO).


Ten môže dospieť k názoru, že zmluva nebola podpísaná v súlade so zákonom a v tom prípade by ju mesto Žilina vypovedalo. Naďalej platí aj zmluvou deklarovaná podielová odmena vo výške 17 percent, primátor ale aj na dnešnom rokovaní deklaroval, že pri prípadnom predkladaní ďalšej verzie návrhu na vyrovnanie dôjde k podpísaniu ďalšieho dodatku s identickou výškou odmeny ako tomu bolo v decembri. V absolútnej výške ide o sumu 300 tisíc eur bez DPH.

Za návrh hlasovalo 15 poslancov, ôsmi sa zdržali a rovnaký počet nehlasoval. Návrh tak neprešiel o jediný hlas. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu